@Bas, laatste noot tav van het anonieme gedeelte: Ik geloof dat je online identiteit nooit gelijk kan zijn aan offline identiteit.. Immers omdat het geschreven woord vaak anders wordt geïnterpreteerd dan bedoelt, de aspecten emotie en non verbale communicatie bij zinsneden hebben een volledig ander effect. En ik wens niet dat er een beeldvorming over mij ontstaat die mogelijk niet correct is omdat men mij niet persoonlijk kent.. En zo heb ik ook vele vraagtekens bij het gebruik van linkedin bijvoorbeeld, maar goed nu dwaal ik weer af..
@mijn stelling, laat ik het nuanceren, perfectie bestaat niet, perfectie nastreven wel.. Als je één maker definieert als de initiatief nemers dan klopt je logica/redenering niet, als je één maker definieert als 1 persoon wel. Als organisatie werk je in een team, dus meerdere vormen van input en in dit geval met adviseurs (zoals je jezelf positioneert), dus bestaan er voldoende benchmarks om tot een zo goed mogelijk (lees perfect) product te komen, uiteraard kun je na online en op basis van reacties/feedback aanpassingen toevoegen, maar hoe minder toevoegingen hoe geslaagder je basis concept en dus je mogelijke succes..
Maar je wilt mijn advies, mag ik dan ook een factuurtje sturen :):)
In hoofdlijnen had ik het zo gedaan: Doel opstellen, gecombineerd met een zo’n uitgebreid functioneel model/wireframe (waarin alle mogelijkheden op papier zijn beschreven) en bouwen, vervolgens vanuit onerecruit een stevige DM opgezet naar alle jobboards waarin je aangeeft wat jullie doel is en wat de meerwaarde voor hun is om het in te vullen/ de content aan te leveren. Als dit goed en stevig wordt verwoord dan werk je met een soort pull-strategie en stroomt je database vol. Desnoods laat je ze in een test omgeving zien wat de meerwaarde voor eindgebruiker en jobboard is, zo maak je ze zeg maar “Partner” in het concept en zorg je voor betrokkenheid.
En vervolgens kun je online met een product wat het volledige doel nastreeft en direct een meerwaarde is voor de gebruikers van je portaal..
Dit bovenstaande is uiteraard in hoofdlijnen en er zijn heel veel tegenvragen en argumenten om iets niet te doen te bedenken.. Maar het is slechts een basismodel zonder verdere invulling..